Memaparkan catatan dengan label 365days. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label 365days. Papar semua catatan

Khamis, 16 Julai 2020

Biodata Michele Morrone Lead actor dalam drama Netflix "365 DNI" | "365 DAYS"




Bacaan lain : 

Tall, dark and handsome. 3 gambaran lelaki Itali yang rakan saya selalu sebut. Selalu jugak imagine Italian man yang beliau maksudkan tu. Oleh sebab tak penah nak rujuk mana2 guy yang ada complete set macam tu then saya pun tak boleh nak jangkakan lelaki yang macam manakah yang rakan saya tu maksudkan.

Getty Images

Tapi sekarang selepas trending mamat Michele Morrone ni rasanya saya dah boleh memahami maksud rakan saya tu. Complete set sepertimana yang beliau maksudkan. Plus, badan tegap dan senyuman yang super mencairkan. Perghhh..kot nak pujipun takyah melangit kan. Well.. that was not my imagination. its a fact and it was him...Michele Morrone...

Beliau muda lagi, baru masuk 30 tahun tapi jangan terkejut ya, di usia 30 tahun beliau sudahpun mempunyai 2 orang anak lelaki, which keadaan ni jarang2 kita jumpa pada artis luar negara. Kebiasaannya dan kebanyaknnya di umur2 begini awal 30an diaorang baru nak settledown. Ramai yang masih enjoy... thats also facts.


Michele Morrone official Instagram

Biodata Michele Morrone:

Tarikh Lahir : 3 October 1990
Tempat lahir : Melegnano, Italy
Nama Isteri : Rouba Saadeh (divorce 2018)
Kewarganegaraan : Itali
Pendidikan : Teatro Fraschini Di Pavia
Nilai Kekayaan : USD 1juta


https://youmedia.fanpage.it/

#netflix #massimo #365dni #365days #michelemorrone #days #project #photochallenge #challenge #daychallenge #photooftheday #dni #photography #day #revista #love #motivation #michelemorrone #nature #annamariasieklucka #art #hgf #picoftheday #bnw #ska #photo #blackandwhite #instagood #newyear #stayhome #projekt #fun #bw #entertainment #bhfyp #daily #travel #photoaday #hollywood #photoproject #dayschallenge #photos #kimkardashian #news #homesweethome #dag #magazine #royals #life #hemagoesfamous #stars #fame #gossip #books #new #dias #kyliejenner #kalendar #dagenproject #dniblankalipi #of #k #asia #hours #london #365 #365days #365dni #viral #trendingnetflix


Rabu, 15 Julai 2020

SINOPSIS DRAMA "365 DAYS" DI NETFLIX




Drama yang tengah trending di Netflix disebabkan hero /leading actornya yang dark, tall and hensem, Italian man. Sekarang drama ni berada di tangga ke-5 trending di Malaysia. Hebat penangan drama ni. Tapi kena hati2 ya sesiapa yang dah tengok mesti tahu kandungan drama ni berat. Tak sesuai di tonton oleh kanak-kanak dan remaja. Tak sesuai jugak untuk adik2 yang belum berkahwin. Sebab apa, drama ni mengandungi unsur keganasan dan seks yang hanya sesuai di tonton oleh golongan berkahwin dan dewasa sahaja. Kalau ikutkan cerita romantic tapi faham2 jelah di Netflix takde tapisan.

Drama ni diadaptasi daripada Novel 365 DNI yang ditulis oleh Lipinska Blanka bertemakan percintaan. Drama berasal dari Poland ini dikatakan mengadaptasi film 50 Shades of Grey.

barisan pelakon 365 days

Di dalam drama ini Laura Biel (dilakonkan oleh Anna-Maria Sieklucka) adalah salah satu direktor penjualan sebuah hotel ternama di Warsawa, Polandia. Laura adalah seorang wanita yang mempunyai karier yang hebat dan berjaya namun sayangnya gagal dalam hal percintaan. Kekasihnya, Martin (dilakonkan oleh Mateusz Lasowski) tidak pernah memprioritaskan Laura dan lebih mementingkan kerja dan kawan-kawannya. Laura yang menahan kesabaran merancang untuk memperbaiki hubungan mereka dengan bercuti bersama ke Sisilia sekaligus meraikan ulang tahunnya.

Sementara Massimo Torricelli (dilakonkan oleh Michele Morrone) adalah anak seorang bos mafia yang berubah secara drastic setelah kematian ayahnya yang telah dibunuh dihadapannya sendiri. Massimo telah mengambil alih tempat ayahnya dan menguruskan seluruh bisnis mafia keluarganya di Sisilia, Italia.



Di Sisilia, Massimo telah terserempak dengan Laura di Lapangan terbang dan telah mengambil kesempatan menculik Laura semasa Laura bersendirian.Laura telah di bawa ke rumah Massimo. Setelah sedar bahawa dirinya telah diculik, Laura cuba untuk melarikan diri tetapi gagal. Dalam kesempatan itu Massimo menunjukkan kecurangan Martin. Massimo telah berjanji untuk tidak akan menyentuh Laura dengan paksaan dan memberikan masa untuk Laura jatuh cinta kepadanya dalam masa 365 hari. Sekiranya Laura tidak mencintai Massimo, Massimo akan melepaskan Laura pergi.

Hari2 berlalu dan hubungan di antara Massimo dan Laura semakin genting. Laura seolah-olah memboikot dan dengan sengara provoke Massimo. Massimo pula dengan egonya cuba untuk menawan Laura tapi dengan lembut dan bukan dengan paksaan. Sehinggalah suatu hari semasa mereka sedang berlayar di dalam bot, Laura telah cuba membunuh diri dengan terjun ke dalam laut. Nasib Laura baik sebab masa Laura terjun tu Massimo ada berdekatan dan Massimo terus terjun dan menyelamatkan laura. Sangat klise di situ kan. Di sinilah bermulanya perasaan cinta antara Massimo dan Laura. Selepas tu berlakulah hubungan seksual di antara mereka secara suka sama suka. Kanak-kanak, remaja dan sesiapa yang di bawah umur sangat2 tidak digalakkan untuk tengok cerita ni sebab scene selepas Laura diselamatkan tu memang sangat2 heavy. Jalan cerita dah elok dah. Tapi ditengah2 drama ada pulak scene macam tu.

antara scene berat dalam drama ni

Selepas kejadian tu Massimo dan Laura jadi couple. Tapi oleh sebab ada konflik antara Massimo dan rakan bisnes lain yang berpunca daripada Laura, maka Massimo mengarahkan Laura untuk balik semula ke rumah asalnya. Massimo berjanji akan datang menjenguk Laura setelah konflik selesai. Dengan berat hati Laura ikut arahan dan balik semula ke tempat asalnya.

Beberapa bulan selepas itu Massimo datang ke rumah Laura tanpa diduga dan melamar Laura. Seperti dijangka  Laura bersetuju dan akhirnya mereka membuat persiapan untuk perkahwinan mereka. Tapi nasib tidak menyebelahu mereka sebab semasa Laura dan rakannya berada di dalam kereta dan dalam perjalanan untuk ke tempat Massimo, kereta mereka telah diletupkan oleh musuh Massimo yang masih menyimpan dendam. Itulah pengakhiran cerita ini. Saya cerita ni dengan ringkas aje taw. Kalau nak tengok details bolehlah tengok di Netflix. Tapi nasihat saya macaam apa yang cakap kat atas, drama ni tidak sesuai untuk tontonan family, kanak-kanak, remaja dan dewasa yang belum berkahwin sebab ada scene keganasan melampau dan seksual tanpa tapisan yang tidak sesuai untuk ditonton. Dalam sesetengah komen reporter menyatakan drama ni adalah salah satu drama di Netflix yang mengandungi softporn. Kalau kita di Malaysia ini bukan soft dah ini hardporn.

Apa-apa pun moga sinopsis ini dapat membantu anda yang sedang tertanya tanya jalan cerita 365 days ini. 

Selamat menonton.

Youtube :
Sinopsis (BM)
Behind the scene 
Biography Michele Morrone



#365 #365days #365dni #massimo #hotscene #netflixtrending #michelemorrone #sinopsis365days #synopsis365days #synopsis365dni #netflix #massimo #365dni #365days #michelemorrone #days #project #photochallenge #challenge #daychallenge #photooftheday #dni #photography #day #revista #love #motivation #michelemorrone #nature #annamariasieklucka #art #hgf #picoftheday #bnw #ska #photo #blackandwhite #instagood #newyear #stayhome #projekt #fun #bw #entertainment #bhfyp #daily #travel #photoaday #hollywood #photoproject #dayschallenge #photos #kimkardashian #news #homesweethome #dag #magazine #royals #life #hemagoesfamous #stars #fame #gossip #books #new #dias #kyliejenner #kalendar #dagenproject #dniblankalipi #of #k #asia #hours #london #365 #365days #365dni #viral #trendingnetflix