Here & There


The Word

all of the lights land on you

the rest of the world fades from view

 and all of the love i see please please say

you feel it too

and all of the noise i hear inside

 restless and loud unspoken and wild

and all that you need to say

to make it all go away

 is that you feel the same way too

and i know the scariest part is letting go

cause love is a ghost you cant control

i promise you the truth cant hurt us now

so let the words slip out of your mouth

and all of the steps that led me to you

and all of the hell i had to walk through

but i wouldnt trade a day for the chance to say

my love im in love with you

and i know

the scariest part is letting go

cause love is a ghost you cant control

i promise you the truth cant hurt us now

so let the words slip out of your mouth

i know that were both afraid

we both made the same mistakes

an open heart is an open wound to you

and in the wind of a heavy choice

love has a quiet voice

still your mind now im yours to choose

and i know the scariest part is letting go

let my love be the light that guides you home

and i know the scariest part is letting go

cause love is a ghost you cant control

i promise you the truth cant hurt us now

so let the words slip out of your mouth


Assalamualaikum 2022

 


Bismillahirrahmanirrahim...

Syukur Alhamdulillah Allah panjangkan umur dapat kita menginjak ke tahun 2022 dengan jayanya. Tiada sambutan tahun baru tahun ni tapi sebaliknya digantikan dengan majlis solat hajat di masjid dan surau negeri2. Eloklah begitu. Dalam keadaan covid yang tak reda lagi dan banjir teruk (hujung disember hari tu) memang tak sesuai nak happy sakan menyambut tahun baru.

Dah lama tak bersembang di blog ni. Dalam 2 tahun PKP ni adalah beberapa kali saja kerajinan itu datang. Idea sentiasa ada cuma menaip seakan satu beban yang bila di angkat tersangatlah berat dan tak mampu dibuat.

Apa2 pun alhamdulillah di hari Isnin 10 Januari 2022 Allah gerakkan hati dan ringankan jari jemariku ini untuk menaip seikhlas hati. Seronok rasanya dapat menukar setiap kata-kata dalam hati ini kepada bait2 perkataan.

Jika diikutkan, mengarang adalah satu pekerjaan yang pernah menjadi hobi dan kemudiannya menjadi sebab untuk menyambung pelajaran. Tapi rezeki tak menyebelahi, saya tak dapat kursus yang diidamkan dan akhirnya menyambung pelajaran dalam bidang bisnes (Dip) dan Undang-undang (Degree). 7 tahun belajar alhamdulillah Allah rezekinya pekerjaan yang akhirnya sekarang kerap mengarang. Tapi malangnya, sebab dah lama tak mengarang jadi bahasa2 lembut bahasa cantik dan puitis tidak lagi sebati dengan diri ini. Mungkin dengan masa ia boleh kembali dan menjadikan karangan menjadi lebih cantik dan tersusun mungkin.

Memandangkan hari ini adalah hari pertama posting dikeluarkan jadi saya tak akan bercerita panjang. Cukuplah menyapa rakan-rakan pembaca yang tersinggah di blog ini dan memberikan salam kepada pengunjung baru dan lama. Saya akan cuba update sekerap mungkin. Banyak untuk dikongsikan, insyallah.


Salam tahun 2022/ 1443H.

Iswa.

10.01.2022