Rabu, 23 Disember 2020

Rayuan Haji Melalui Applikasi Thijari

 


Assalamualaikum...

Selamat Hari Rabu 23 Disember 2020.

Pejam celik pejam celik dah nak habis dah tahun 2020, tahun yang anak-anak tak sekolah, mak ayah BDR dan pelbagai lagi. Rasa takut pun ada nak masuk tahun 2021 nanti, yerlah memikirkan keadaan masa hadapan yang tidak pasti.

Yang pasti tahun hadapan akan tiba juga, insyallah. Semoga Allah angkat wabak (virus) ini dan kembalikan kehidupan yang sempurna untuk kita semua, insyallah..

Semalam kakak saya kongsikan info tentang Applikasi ini. Katanya dah boleh mohon rayuan haji daripada app ini sahaja. Dah tak perlu dah nak tulis2 surat ke Tabung Haji. Maka saya pun bukalah app tersebut. Walaupun sememangnya giliran saya adalah pada tahun 1442H, insyallah tahun 2021 ini. Saya buka dan update sikit info dalam apps ini, update sekali info dalam akaun suami.

Memang betul kata kakak saya, sudah ada button rayuan haji dalam app tersebut. TH telah mudahkan urusan kita semua. Malah rayuan pun sudah mula di buka bermula semalam. Kakak saya telah mohon dan sudah dalam proses.

Sebenarnya app ini saya dahpun register lama. Saya buka sebab saya rasa app ni sangat ringkas, mudah dan bermanfaat. Anda bukan sahaja boleh semak no akaun, semak baki akaun malah anda juga boleh mendaftar haji dalam app ini, dengan syarat anda mempunyai baki RM1300 sebagai syarat wajib mendaftar haji. Baki berjumlah RM1300 ini akan ditahan dan tidak boleh dikeluarkan setelah daftar haji selesai. Ia akan menjadi baki wajib yang ada di dalam akaun dan menjadi sebahagian daripada kos menunaikan haji setiap bakal haji.

Setelah mendaftar untuk menunaikan haji, anda akan dapat menyemak nombor giliran daripada app yang sama. Bagi bakal-bakal haji yang telah tiba giliran pula, pemakluman surat tawaran, penerbangan dan maklumat2 lain yang berkaitan juga boleh diperoleh dari app ini. Maklumat berkenaan kursus asas dan kursus intensif juga boleh di semak di sini. Memang mudah dengan hanya satu app.

Untuk anda yang ingin explore app ini bolehlah berbuat demikian ye...

Tiada ulasan:

Catat Komen

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.