Khamis, 19 Oktober 2017

Selamat Berkenalan

السَّلاَم  عَلَيْكُمْ   وَرَحْمَة اللهِ وَبَرَكَاتُه




Salam bertemu kembali para sahabat semua...semoga perkongsian ilmu yang bakal dizahirkan di blog ini akan dikongsi dan hasilnya akan dimanfaatkan bersama, Insyallah...


Akak minat menulis cuma kekangan masa dan tugas menyebabkan draf lama tergantung dan gambar-gambar yang di upload kekal sebagai draf. Kalau ikutkan banyak entri yang dah siap cuma sekarang akak kena finalisekan semula sebab ada yang sudah tidak relevan dan perlukan kemas kini.



Sekarang tugas hakiki akak memerlukan akak lebih membaca, lebih mengkaji, membuat perbandingan dan akhirnya come out dengan suatu rumusan(conclusion). Nampak senang dan macam senang je kan.. kalau research on gosip mungkin ade seronoknya sikit tapi kalau bab undang-undang korang rasa seronok ke tak hhehe...Bagi akak my  deep passion on law is beyond word. Akak memang suka membaca, mengkaji, belajar dan memahami segalanya berkaitan undang-undang. Tak taulah daripada mana minat ni datang but its just here. 



Dalam keluarga akak hanya akan sorang yang berani menceburi bidang ni.. abang dan akak memilih jalan ke sekolah menjadi tenaga pengajar. Akak? semangat mengajar langsung yilek hehhe...but knowledge sharing insyallah ade..Akak suka share kalau ade yang bertanya...tp setakat apa yang akak tahu ajela..nak jawab lebih-lebih akak memang tak mampu..jangan uji akak ok..akak adalah knowledge seeker..until i die :)



ok akak ringkaskan biodata akak.kalau berminat boleh follow instagram atau fb akak.. nama profile sama aje...Akak menghargai nama yang dianugerahkan Allah so semua media sosial akak gune nama sebenar akak. senang nak carik pun kak :)



Iswa Tonie

Sarawakian
Dip In Business (Uitm Samarahan)(2000)
LLB (Hons) UKM 2005
mother of 2 girls
Putrajaya.



"SHARING IS CARING (excluded : husband )"

Tiada ulasan: